Videobasert selvhjelp ved depresjon

Med støtte fra ExtraStiftelsen har psykolog Magnus Nordmo laget et selvhjelpskurs basert på kognitiv terapi for mestring av depresjon. Du anbefales å se alle videoene i rekkefølge, for du finner grunnleggende informasjon i de første filmene. Kursene er bygget på tiltak som gjennom forskning er vist å kunne hjelpe mange, og som anbefales av helsemyndighetene i nasjonale retningslinjer.

Til hver video følger arbeidsark og skriftlig informasjon. Det er naturlig å tenke seg at hver video tilsvarer en time hos en behandler.

Det er nødvendig å bruke tid på programmene, og det er viktig å gjøre den jobben som blir anbefalt mellom hver video for å oppnå best mulig effekt. 

Kurset er altså for deg som har et sterkt ønske om forandring. Hvis du har det ønsket, må du også være villig til å bruke tid på å gjennomføre programmet. Det er ikke nok å bare lære, du må også være villig til å gjøre endringer i livet ditt. Endringer kan være krevende å gjennomføre. Du kan gjerne benytte tilbudet som en del av en behandling, enten i psykoterapi eller i veiledet selvhjelp. Her kan du også ha nytte av å samarbeide med en medhjelper fra nettverket ditt, enten et familiemedlem, en venn eller en arbeidskollega.

For kurset om depresjon er det laget en gratis app for iOS og Android som anbefales for å gjøre egne registreringer.

Tilbake til topp