Videobasert selvhjelp ved søvnproblemer

Med støtte fra ExtraStiftelsen har psykolog Magnus Nordmo laget et selvhjelpskurs basert på kognitiv atferdsterapi for mestring av søvnproblemer. Du anbefales å se alle videoene i rekkefølge, for du finner grunnleggende informasjon i de første filmene. Kursene er bygget på tiltak som gjennom forskning er vist å kunne hjelpe mange, og som anbefales av helsemyndighetene i nasjonale retningslinjer.

Til hver video følger arbeidsark og skriftlig informasjon. Det er naturlig å tenke seg at hver video tilsvarer en time hos en behandler.

Det er nødvendig å bruke tid på programmene, og det er viktig å gjøre den jobben som blir anbefalt mellom hver video for å oppnå best mulig effekt. 

Kurset er altså for deg som har et sterkt ønske om forandring. Hvis du har det ønsket, må du også være villig til å bruke tid på å gjennomføre programmet. Det er ikke nok å bare lære, du må også være villig til å gjøre endringer i livet ditt. Endringer kan være krevende å gjennomføre. Du kan gjerne benytte tilbudet som en del av en behandling, enten i psykoterapi eller i veiledet selvhjelp. Her kan du også ha nytte av å samarbeide med en medhjelper fra nettverket ditt, enten et familiemedlem, en venn eller en arbeidskollega.

 

Tilbake til topp