31.10.2023

3 på Inspirasjonskonferansen

Inspirasjonskonferansen samler alltid mange hyggelige mennesker og legger til rette for god kunnskap, erfaringsutveksling og nye vennskap. Vi har slått av en prat med noen av deltakerne.

Deltakerne på Inspirasjonskonferansen kommer fra hele landet, fra ulike posisjoner og institusjoner, og har ulike roller både på konferansen og i hverdagen. Dermed har deltakerne også ulike grunner for å prioritere å bruke to dager på Inspirasjonskonferansen i en ellers travel hverdag. Vi har spurt noen av deltakerne om deres opplevelse av disse to dagene på Scandic Oslo Airport.

Marianne Hovinbøl

Marianne Hovinbøl er spesialsykepleier og jobber i Moss DPS. Hun er på Inspirasjonskonferansen med hele fem andre kollegaer. – Vi er heldige med at vi har en leder som prioriterer å få denne typen påfyll. Det er veldig nyttig for oss fordi vi ofte kommer borti traumer blant pasientene våre i hverdagen uten at det er noe vi spesifikt behandler i stor grad. Da er det greit å ha denne kunnskapen også med tanke på å vite når vi skal henvise pasienten videre. Dette er ikke første gang Hovinbøl og kollegaene er på Inspirasjonskonferansen. Forrige gang, i 2021, var det nettopp bordet til Moss DPS som vant underholdningskonkurransen under festmiddagen med en overbevisende salsa. Det var ikke tilfeldig, for fysisk aktivitet er noe de bruker bevisst i møte med sine pasienter på DPS-et.

 

Trygve F. Moe

Trygve F. Moe jobber på Falck helse i Oslo. Der jobber han blant annet med pasienter med langvarige smerter, overvekt og lettere psykiske plager. Moe pleier å være med på Inspirasjonskonferansen. – Jeg synes konferansen lever opp til navnet sitt, det er virkelig nyttig å komme hit og få inspirasjon og påfyll. Årets tema, traumer, er også relevant i mitt arbeide. Ofte har pasienter som kommer til oss for å få hjelp med problemer som overvekt og smerter et traume som ligger til grunn for sine plager. Et ubehandlet traume kan påvirke hele livet til pasienten, så det er viktig at vi tar hensyn til dette i behandlingen.

 

Kristin Rohr Slåtto

Kristin Rohr Slåtto jobber i administrasjonen i NFKT og er en av dem som alltid svarer på henvendelser på telefon og e-post, så det er ikke umulig at du har kommunisert med henne på den ene eller andre måten. Hun har jobbet i foreningen i 11 år, og har vært med på Inspirasjonskonferansen like lenge. Der finner du henne alltid på bordet ved innregistreringen, der hun hjelper til så deltakerne får den informasjonen de trenger så de kan være der de skal være når de skal være der. – Jeg synes det er veldig hyggelig å komme på Inspirasjonskonferansen å få ansikter til navnene jeg kommuniserer med til vanlig. Når jeg ser et navn jeg kjenner på et navneskilt, tar jeg gjerne kontakt og sier «hei». Hun innrømmer at det er en del jobb i forbindelse med konferansen. – Ja, det er det, men vi har over årene utviklet veldig gode rutiner på dette, så det går greit. Og så er det et veldig fint avbrekk fra en administrativ jobb å komme seg ut av kontoret og treffe folk på denne måten, smiler hun før hun igjen blir opptatt med å svare på spørsmål og dele ut give-aways.

Tilbake til topp