28.03.2023

ACT-konferansen 2023 – kommer du?

Foto: Anne Lise Norheim

Interessen for Acceptance and Commitment Therapy (ACT) er stor i Norge. Derfor er det på høy tid at ACT nå får sin egen konferanse som avholdes på Kunnskapssenteret ved St. Olavs hospital i Trondheim 2. og 3. juni 2023.

En av de som står bak og sitter i programkomiteen, er organisasjonspsykolog Erlend Rørvik. Han er også styreleder for norsk forening for kontekstuell atferdsvitenskap (NFKA), lokomotivet i det norske ACT miljøet. – ACT-miljøet i Norge er ganske ungt, men interessen er nå stor. Vi har derfor lenge ønsket oss en samlingsplass, et sted der vi kan treffes på tvers av profesjoner, arbeidssteder og geografi. Det får vi i denne konferansen som vi nå arrangerer for første gang, så det gleder vi oss veldig til, ivrer Rørvik.

Rikholdig program

Målet med konferansen er å bidra til faglig inspirasjon og fordypning, samt å gi en mulighet til nettopp å treffes og utveksle erfaringer og kunnskap. Akkurat det er da også utgangspunktet for det fyldige programmet for konferansen. – Vi har fått med oss mange gode norske navn som blant annet Nina Lang, Jon Arne Løkke, Fredrik Andersen, Heidi Trydal og Asbjørn Ernø, for å nevne noen. I tillegg tar Richard Bennett og Dawn Johnson turen fra Storbritannia. Programmet blir en blanding av foredrag, workshops og demonstrasjoner. Det vil dessuten bli en «stand-café» der deltakerne får mulighet til å gå nærmere inn i samtaler med de ulike bidragsyterne. Et annet viktig punkt på programmet på konferanser som dette, er selvfølgelig middag og sosialt arrangement på kvelden. – Ja, det er faktisk veldig viktig at man får muligheten til å prate og bli kjent med andre deltakere, ha det litt hyggelig sammen etter en intens dag med mye informasjon.

Prosessbasert terapi

Og informasjon skal det bli. Temaet for konferansen er prosessbasert terapi i ulike kontekster. – Vi snakker i denne sammenheng om prosesser på tre ulike nivåer, forklarer Rørvik. – Det ene er hva som skjer inni klienten under behandling, hvilke prosesser som blir satt i gang og hvilken atferd som oppstår som resultat av det. Det andre er prosessen i terapeuten eller hjelperen selv når man jobber med klienten. Akkurat det temaet har fått en helt egen workshop den andre dagen av konferansen. Det tredje prosessnivået vi snakker om her er hva som skjer i relasjonen mellom klient og terapeut, og det er også noe vi vil se nærmere på i løpet av konferansen.

 

Tilbake til topp