30.06.2022

Angst- og tvangslidelse (OCD) konferanse

Bjarne Hansen håper å se så mange som mulig på høstens Angst- og tvangslidelse (OCD) konferanse.

Det er noen år siden sist, men nå er det endelig duket for Angst-og tvangslidelse (OCD) konferanse i regi av Ananke og NFKT, på Gardermoen 26. – 27. september 2022.

– På grunn av Covid og andre hindringer har det blitt noen år siden vi hadde forrige OCD-kongress, men nå har vi fått såpass mange etterspørsler at vi ikke vil utsette det lenger, forteller Bjarne Hansen. Han er psykologspesialist fra Norsk OCD- og angstforening, Ananke, og en av arrangørene bak årets konferanse. Den har kommet i gang på kort varsel, men Hansen håper så mange som mulig rekker å prioritere konferansen likevel. – Vi trenger å komme sammen fra de ulike fagmiljøene og jobbe med angst- og tvangslidelser. Det var et stort behov før pandemien, og har blitt enda større de siste to årene. Mange sliter med psykisk helse som en del av etter-effektene av pandemien. Ikke nødvendigvis fordi man er så redd for Covid i seg selv, men mer fordi tiltakene har vært en tung bør å bære for mange. De som slet litt i forkant, men som klarte å holde seg i sjakk i samspill med hverdagsliv med jobb og venner, har i effekt vært innestengt med «sin egen verste fiende» i perioder under pandemien. Det har tatt på.

Den gode nyheten her, mener Hansen, er at vi kan hjelpe disse pasientene. – Vi har metoder som fungerer, og vi vet at vi kan få et stort utbytte av å jobbe sammen, dele erfaringer og få ny og oppdatert kunnskap. Derfor har vi satt opp konferansen i høst, selv om det ble kort varsel, forklarer han. I løpet av de to dagene konferansen varer, vil det bli en blanding av foredrag av nasjonale og internasjonale eksperter, så vel som workshops i mindre grupper. Programmet er i støpeskjeen, men vil bli oppdatert på www.ananke.no, så følg med.

Hansen håper å se så mange som mulig av de som jobber klinisk med personer som er rammet av angst- eller tvangslidelser (OCD). Konferansen vil finne sted på Quality Airport Hotel Gardermoen, mandag 26.09.22 og tirsdag 27.09.22 Registering fra klokken 09.00 på mandag, For mer informasjon, fullt program så fort det er klart, og påmelding, les mer her.

 

Tilbake til topp