28.03.2023

Bespoke Mental Health – Digital skreddersøm

Vår alles digitale kompetanse fikk seg en kraftig boost under pandemien. Britiske Bespoke Mental Health er blant dem som har utnyttet mulighetene som ligger i det, til glede for alle oss andre.

Professor Roz Shafran har i årevis jobbet med opplæring og utdanning av klinisk personale innen psykisk helsevern, blant annet gjennom sin rolle som grunnlegger og tidligere direktør for the Charlie Waller Institute of Evidence-Based Psychological Treatment ved Reading University. Hun brenner for å minske det gapet hun opplever mellom forskning og klinisk praksis. Da pandemien kom inn over oss ble det naturlig nok vanskeligere å utføre fysiske kurssamlinger og foredrag, og det var da ideen traff henne. – Jeg innså at ved å gå ut digitalt kunne vi ikke bare fortsette å spre dette viktige budskapet, vi kunne også nå flere, enklere.

Kvalitet i høysetet

Det var utgangspunktet for Bespoke Mental Health som i løpet av kort tid har bygget seg opp til å bli en populær og mye brukt plattform for opplæring og input av evidensbasert behandling i mental helse. – Vi jobber først og fremst med kognitiv atferdsterapi, men også andre behandlingsformer, legger Shafran til. På den lange listen over foredragsholdere er det mange, kjente store navn. Se noen eksempler på listen nederst i saken. Kvalitet står i høysetet når Shafran og hennes kolleger planlegger innhold.

Individuelt for mange

Innholdet på nettsiden tar form av digitale live events som man enten kan delta på i sanntid, eller se i etterkant. – Vi har imidlertid lagt opp til at man ikke kan laste ned foredragene. Det er fordi vi er opptatt av å ha kontroll på at innholdet holder den kvaliteten det skal gjøre, også etter at det har gått en stund, forklarer hun. Så langt har til sammen over 11.000 deltakere fått godt innhold fra nettsiden deres. På live-eventene kan det ofte være flere hundre deltakere, så Shafran og hennes team måtte komme opp med en måte der alle følte at de kunne bli sett og hørt. – Vi inviterer derfor deltakerne til å stille spørsmål i forkant. Så kan vi gå gjennom og gi en sammenstilling til foredragsholderen, som i sin tur kan adressere spørsmålene, forklarer hun. I tillegg er opplegget individuelt på den måten at man kan velge å ta hele «programmer» med foredrag og arrangementer, eller bare plukke enkeltforedrag ut fra interesse.

Lavere kostnader kommer deltakere til gode

Med en digital plattform som utgangspunkt for opplæring, falt naturlig nok også kostnader for kurslokaler og så videre bort. Det har Bespoke Mental Health visst å benytte. – Vi er en non-profit for non-profit organisasjoner, som NHS (National Health Service), ideelle organisasjoner og universiteter, men også «profit» for private organisasjoner. Felles uansett er at vi i utgangspunktet henvender oss til organisasjonene når det gjelder betaling, for på en digital plattform gir det lite mening at enkeltpersoner skal betale.

Utover landegrensene

Bespoke Mental Health startet som et tilbud i Storbritannia, med mål om å favne bredt innen NHS og IAPT («britiske RPH»). Nå sprer de seg imidlertid utenfor øyriket. – I Canada starter vi en egen gruppe, og i Australia ser vi på det samme. Men med tanke på Europa, her hvor vi er på noenlunde samme tidssone, ser vi at stadig flere, også utenfor vårt eget land, ønsker å ta i bruk vår plattform for opplæring og inspirasjon. Det er vi selvfølgelig veldig glade for, og ønsker alle «seere» velkommen.

I forbindelse med denne ekspansjonen utover landegrensene, ønsker Bespoke Mental Health også norske seere velkommen. Roz Shafran har derfor delt en rabattkode eksklusivt med leserne av NFKTs nyhetssaker. Ved bruk av koden NOR10 får du 10 prosent rabatt på å prøve utdanning og foredrag på Bespoke Mental Health, til og med 30. juni 2023.

 

Eksempler på events fra Bespoke Mental Health:

Judith Beck – beyond the basics

Jon Abramowitz – health anxiety

Claudi Bockting – depression

James Pennebaker –  Expressive writing

Doug Woods – Treatment of trichotillomania and skin picking disorder

Taf Kunorubwe – Being Socratic

Tilbake til topp