29.05.2019

Findenseminaret 2019

Noen vakre maidager ble Findenseminaret avholdt for 13. gang i vill og vakker vestlandsnatur i Kalvåg, i havgapet utenfor Florø.

Findenseminaret er et årlig event med utgangspunkt i det kognitive miljøet i Helse Førde. Navnet på seminaret kommer fra at destinasjonen de første ti årene var øde og vakre Finden, men også nå involverer reisen til seminaret både båt og buss på vestlandet. I år var NFKT så heldige å få en invitasjon til seminaret, og vi var ikke vonde å be.

Kursholder var som alltid Jennifer Wild, psykologspesialist og Associate Professor ved the University of Oxford, og som vanlig fikk deltakerne ta del i oppdatert kunnskap fra hennes omfattende arbeid med kognitiv terapi. Årets temaer var kognitiv terapi ved bipolar lidelse, kognitiv terapi ved psykoser, og stressmestring. Undervisningsmetodene var en god blanding av forelesning, rollespill, film og åpen diskusjon, og ikke minst en daglig quiz med fine premier til den som hadde fulgt best med i timen.

Blant deltakerne på seminaret er en stor del gjengangere, mens det er noen nye hvert år. Dette legger til rette for kontinuitet, og en god og trygg dialog, samtidig som man får noen nye blikk og erfaringer å legge til. Det var også en god tverrfaglighet blant de tretten deltakere, med leger, psykologer, en helsesportpedagog, en ruskonsulent og en sosionom.

Det var lange og gode og faglig givende dager, men det er jo også sånn at selv ikke de mest ihuga fagfolk lever av fag alene. Deilig mat med fisk som praktisk talt fortsatt sprellet når den landet pent dandert på tallerkenen, og tur med bål og mat i vakker natur. Dette var dager for både kropp og sjel.

Findenseminaret oppsto en gang for mange år siden da initiativtaker og ildsjel Truls Bilet var på et foredrag med Jennifer Brown, og fikk ideen om å gjøre det til et årlig event. Etter litt overtalelse ble hun med, og siden har hun tatt turen til Norge hvert år. I år var siste gangen Bilet holdt i tømmene, så samtidig som vi håper at seminaret blir videreført, vil vi benytte sjansen til å takke Bilet for at han har skapt denne møteplassen, og for at vi fikk være med.

Er det flere som har lignende arrangementer for å utvikle og opprettholde det det kognitive miljøet, så vil vi gjerne høre om det!

Tilbake til topp