30.08.2021

Har du oppdatert din informasjon?

Nettsidene til NFKT er mye brukt, og det gjelder også listene med oversikt over tilgjengelige terapeuter og veiledere. Nå går disse gjennom en skikkelig overhaling. Vil du være med så heng på.

– Vi har lister over terapeuter og veiledere godkjent av NFKT på nettsidene våre, forklarer undervisningsleder Neeta Myrseth Parmar. – Disse har imidlertid hengt igjen av gammel vane, og selv om det står mange navn på listene, har ikke nødvendigvis kvaliteten på den informasjonen som ligger der vært den beste. Derfor tar vi nå en overhaling.

Trenger relevant informasjon

– Før sommeren sendte vi ut en mail til alle som var listet opp på siden vår. Der ga vi beskjed om at listene, sånn som de står nå, forsvinner 1. september, og alle som ønsker å stå der videre må gi tilbakemelding med den informasjonen vi har etterspurt innen den tid, forklarer hun og legger til at man selvfølgelig også kan ta kontakt etter den tid dersom man ønsker å komme inn igjen på listen. – Vi har tatt et skritt tilbake og tenkt oss grundig om når det gjelder hva som er hensikten med listene, og derfor har vi nå spurt etter litt mer spesifikk informasjon. Når det gjelder terapeutlistene vet vi at den blant annet brukes av folk som nettopp sliter med psykiske plager og ønsker hjelp, og da kan vi ikke overlate til dem å skrolle seg nedover en alfabetisk liste der de kan risikere å finne terapeuter som ikke tilbyr hjelp i privat praksis, for eksempel. På samme måte vet vi at vi per i dag har flere veiledere på listen vår som ikke nødvendigvis er aktive lenger, eller som av andre grunner ikke ønsker oppdrag. Både for oss i foreningen, og for de institusjonene som ser etter veiledere, er det dermed mye enklere om vi har en oppdatert liste.

Ta kontakt

Denne høsten blir altså listene totalrevidert både i form og innhold. Videre framover vil det bli en årlig oppdatering for å sikre at informasjonen holder mål. Dersom du ønsker å være med på en av disse listene, men de ikke har fått forespørsel om tilbakemelding, vennligst ta kontakt med undervisningsleder Neeta Myrseth Parmar på neeta@kognitiv.no så fort som mulig.

Tilbake til topp