31.03.2022

Hilsen fra våre ukrainske kolleger

Krigen i Ukraina raser nådeløst videre, og påvirker ukraineres levekår, sikkerhet og fysiske og psykiske helse. I en video oppsummerer presidenten av Ukrainian Association of Cognitive and Behavioural Therapy (UACBT), Valentyna Parobii, hva hun og hennes landsmenn står i.

I denne gripende videoen innleder Parobii med at hun har blitt bedt om å si noe om krigssituasjonen, og at hun vil legge det fram som en lærer i CBT ville ha gjort det. Hun velger dermed å oppsummere situasjonen med fem punkter.

1.Lidelse. Hun slår fast at folket i Ukraina lider, og at lidelsen vil fortsette lenge etter krigen på grunn av ødeleggelser og tap.

2.Urettferdighet. Hun understreker at Putins invasjon og propaganda er urettferdig, og sier at det er som et Deja Vu fra boken «The night in Lisbon» av Erich Maria Remarque, som tar for seg starten av andre verdenskrig. (Vi har ikke klart å finne tittelen i norsk utgave, red. anm.)

3.Mot. Parobii roser motet til det ukrainske folk og til de ukrainske soldatene. Hvordan mannen i gata står opp mot den invaderende styrken med alt de har.

4.Behov for hjelp. Parobii understreker at ukrainerne nå trenger hjelp og støtte fra alle som kan bidra, både på politisk og økonomisk nivå.

5.Sannhet. – Sannheten står bak oss, og sannheten er uovervinnelig, sier Parobii.

Se hele den sterke videoen her.

Tilbake til topp