04.11.2021

Inspirasjonskonferansen 2021 er i mål!

To dager i slutten av oktober, med engasjerende foredrag og dyptpløyende workshops. Inspirasjonskonferansen 2021 ble et vellykket arrangement.

Det var ikke gitt at det skulle skje, men Inspirasjonskonferansen 2021 er i boks! Med fullt hus av deltakere, og norske og internasjonale foredragsholdere med på scenen og digitalt, ble det en vellykket konferanse.

Etter at NFKTs leder, Annelise Fredriksen, hadde ønsket oss velkommen, fikk vi en vakker og tankevekkende start med Ole MAA og en sang fra hans forestilling «En psykotisk håndbok». Så fikk vi den ultimate test på hvor digitale vi har blitt under pandemien, da vi fikk med oss Michael Gradisar direkte inne fra Australia. Med utgangspunkt i konferansens hovedtema, søvn, snakket han om Screens and teens – why it is not 100% their fault. I dette foredraget stakk han nok hull på noen gode gamle myter for mange av oss.

Et undertema på konferansen, var ACT – Acceptance og Commitment Therapy, og Rikke Kjeldgaard tok oss med på et foredrag som traff mange. Det var ikke få som tørket en tåre i løpet av hennes innlegg der hun snakket om hvordan vi kan velge hvilke tanker vi lar styre oss og ikke. Kanskje kan de fleste av oss lære noe om å snakke penere til seg selv?

Etter en liten pause for å hente oss inn igjen, fikk vi med oss Allison Harvey digitalt fra California, der hun, ironisk nok, brukte sin beste søvntid på å fortelle oss om hvordan man kan bruke søvn og viten om det cirkadianske systemet i behandlingen av psykiske lidelser.

Ettermiddagen ga mulighet til å fordype seg i ulike temaer i workshops, og vi rakk sågar å avholde NFKTs årsmøte, før middag.

Middagen ble en affære med deilig mat og god stemning. Deltakerne ble gitt en utfordring ved å stå for underholdningen. Utfordringen ble tatt imot med åpne armer, og førte til uforglemmelige opptredener som gikk fra salsadansing og karaoke til historiefortelling og en terapirobotsession.

Etter en god, dog for noen litt kort, natts søvn, fortsatte konferansen med Michael Gradisar på en ny digital session fra Australia om søvntiltak for tenåringer. Vi lærte også at norske tenåringer faktisk ikke ligger så dårlig an i forhold til sine internasjonale likesinnede, med sine åtte timer og 40 minutter søvn i snitt per natt. Etter ham kom Leif Edward Ottesen Kennair som la fram de siste funnene fra forskning i Trondheim i foredraget Metakognitiv terapi for generalisert angst og depresjon. Til slutt fikk Felicity Waite gleden av å avslutte plenumssamlingen andre dag med å snakke om søvnforstyrrelser og behandling av psykosepasienter. Etter lunsj og workshops var det mange glade fjes som fant veien hjem fra konferansen. Nå får vi bare krysse fingrene for at verden framover tilsier at vi kan treffes oftere, og i hvert fall til ny Inspirasjonskonferanse om to år.

Tilbake til topp