30.09.2021

Inspirasjonskonferansen – Workshop 7: Kognitiv atferdsterapi ved insomni

Når Håvard Kallestad tar over Allison Harveys workshop på fredagen på Inspirasjonskonferansen 2021, får han store sko å fylle. Det føler vi oss sikre på at han vil gjøre helt fint.

Mange har meldt seg på Allison Harveys workshop, Kognitiv terapi ved insomni, fredag 29.oktober. På grunn av covid-19 reisebegrensninger samt tidsforskjellene mellom Australia og Norge, har Harvey dessverre ikke mulighet til å stille mer enn én dag (digitalt) på konferansen, og vi har dermed funnet en verdig erstatter til hennes workshop på fredag. – Jeg skulle gjerne vært på Harveys workshop selv, smiler Håvard Kallestad som skal ta over denne seksjonen. – Min workshop blir ikke helt lik som den Harvey skulle holde, men tematikken blir den samme. Vesensforskjellen ligger i at workshopen nå endrer navn til Kognitiv atferdsterapi ved insomni.

Fokus på atferd

Navnet gjengir også forskjellen på innhold i segmentet, da Kallestad vil ha mer fokus på atferdsaspektet ved behandlingen, heller enn atferdseksperimentene som Harvey viser til. – Jeg skal også holde en workshop på torsdag, som handler om Kronoterapi, altså bruken av kunnskap om det cirkadianske systemet til å lage intervensjoner som påvirker den biologiske klokken for å gi effekter på alvorlig psykisk lidelse. Den er ganske smalt og spesifikt rettet, mens workshop om Kognitiv atferdsterapi ved insomni vil behandle temaet bredere og gjelde på tvers av pasientgrupper, og dermed være relevant for enda flere.

Meld deg på

Begge Kallestads workshops vil ha form som forelesninger med kasuseksempler for å belyse metoden. For å høre hans innlegg, meld deg på workshop nummer 4 om Kronoterapi på torsdag, og/eller workshop 7 om Kognitiv atferdsterapi ved insomni på fredag. Fullt program og mer informasjon finner du her.

Tilbake til topp