27.04.2020

Koronaoppdatering – april

Undervisningsleder Neeta Myrseth Parmar har inntatt det digitale klasserommet.

Det er nå halvannen måned siden Norge «stengte» og vi i NFKT annonserte at vi utsatte alle samlinger ut april. Nå er det slutten av april, og på tide med en oppdatering.

Det har vært noen uvirkelige uker der store deler av samfunnet har blitt satt på pause. Hva fremtiden vil bringe vet ingen akkurat nå, men det vi vel kan slå fast er at normalen fortsatt er et stykke unna.

Går digitalt i mai

– Vi har besluttet å sette i gang med digital undervisning i mai, forteller undervisningsleder i NFKT, Neeta Myrseth Parmar. I første omgang blir noen av samlingene de neste ukene gjennomført digitalt. Det dreier seg om Somatisk sykdom og skade, som skal ha en to-dagers samling i starten av måneden, og så følger to kull med RPH-utdanning, to fordypningskurs som skal avsluttes, og et kull på Kognitiv terapi for leger og psykologer. – Foreløpig er totalt ti digitale undervisningsdager satt opp i mai. Vi jobber også med at én videreutdanning skal få gjennomføre hjemmeeksamen og noe digital undervisning i forbindelse med det, i tillegg til de to som allerede har gjort nettopp det.

Må sikre gode løsninger

Noen må altså fortsatt vente litt til, og forklaringen på det er enkel. – Vi er veldig opptatt av at når man nå først kommer i gang igjen, skal vi fortsatt kunne fokusere på god undervisning, og ikke på frustrasjon og utfordringer med tekniske løsninger, understreker Parmar. – Det vi jobber med er tekniske avanserte løsninger på Teams som gir oss muligheten til å veksle mellom vanlig undervisning, og gruppearbeid der kursleder også skal kunne ha mulighet til å «stikke innom» gruppene og følge opp diskusjonen. Kompleksiteten vokser ytterligere ved at våre deltakere kommer fra mange ulike organisasjoner, så vi må være sikre på at vi får et opplegg som fungerer for alle.

Også ferdighetstrening digitalt

Nettopp denne kompleksiteten er også grunnen til at Parmar ønsker å ta det rolig og innføre opplegget på bare noen utdanninger nå den kommende måneden. – Vi trenger å teste og sørge for at vi får med oss alle deltakere og alle sider ved utdanningen før vi ruller dette ut i enda større skala. Vi må for eksempel sikre at vi kan gjennomføre ferdighetstreningen på en ordentlig måte selv om vi ikke kan være i samme rom, og vi regner med å ha en bratt lærekurve den neste måneden. Planen er å rulle ut opplegget for flere utdanninger i løpet av juni, og når det gjelder hva som skjer til høsten mener Parmar at det er gode muligheter for at disse digitale løsningene er vel så aktuelle til høsten som de er nå. – Vi må være forberedt på at dette kan ta tid, men vi er opptatt av at vi likevel ikke kan utsette alt. Vi må ta innover oss den nye situasjonen og tilpasse oss den som best vi kan.

Ingen er glemt

Det skjer med andre ord mye når det gjelder utdanningene til NFKT om dagen, men Parmar forsikrer at deltakerne på ulike kurs og utdanninger skal få konkret informasjon om sin egen situasjon. – Vi har løpende kommunikasjon med både kursledere og deltakere, og er opptatt av at alle skal få avklart situasjonen så fort som mulig. Ingen er glemt, understreker hun.

Tekst: Aina Skoland

Tilbake til topp