25.06.2020

Koronaoppdatering – juni 2020

Undervisning med koronaavstand. Foto: Neeta Myrseth Parmar

Selv om den siste tiden har budt på sommer og sol for mange av oss, har juni vært en aktiv måned på undervisningsfronten. Denne måneden har digital og fysisk undervisning gått hånd i hånd.

Vi nærmer oss sommerferie og undervisningsfri, men vi i NFKT har enda ikke sakket tempoet, korona eller ei. – I juni har vi gjennomført seks fysiske og seks digitale samlinger, forteller administrativ leder i NFKT, Lene Finnerud. Hun medgir at det har vært en utfordring å drive undervisning de siste månedene, og at det skal bli usedvanlig godt med ferie denne sommeren. – Jeg er godt fornøyd med hvordan vi kom i mål, og vet i hvert fall nå at vi står godt rustet til å fortsette undervisningen til høsten, uansett hvordan koronasituasjonen vil utvikle seg.

Grundig arbeid

Finnerud er ikke i tvil om hva som har vært grunnen til at vi har kunnet gjennomføre undervisningen på den måten vi har gjort denne våren. – Det dreier seg ikke bare om å ha de tekniske løsningene som muliggjør undervisning. Det skal også fungere, for alle kursdeltakere, uten at man må ha verken spesielt utstyr eller ekstraordinær teknisk kompetanse, understreker Finnerud. – Derfor har vår undervisningsleder, Neeta Myrseth Parmar, hatt en helt spesiell rolle i denne overgangen. Hun har  økt stillingsprosenten hos oss på bekostning av sin egen praksis, blant annet for å sitte sammen med hver enkelt kursdeltaker i forkant av samlingene for å sikre at hver og en har kommet opp og stå på de tekniske løsningene før undervisningen begynner. Det høres kanskje enkelt ut, men det har det ikke vært, bekrefter Finnerud. – For å avholde undervisning på en måte vi kan stå for, har vi tatt avanserte løsninger i bruk, blant annet for å kunne veksle mellom klasserom og grupperom i en og samme undervisningssetting. Myrseth Parmar har brukt utallige ettermiddager og kvelder på telefonen med til sammen mer enn 200 kursdeltakere, og forelesere, for å få dette på plass, så det er vi veldig takknemlige for.

Til høsten

Til høsten er planen at alt går som planlagt i henhold til gjeldende regler fra helsemyndighetene, og de utsatte samlingene vil da avholdes. Undervisningsleder Neeta Myrseth Parmar er imidlertid klar til å snu seg rundt og arbeide digitalt i tilfelle utviklingen i Covid-19-situasjonen skulle tilsi at det blir nødvendig.

Rabatt på kurs for medlemmer

Sol og sommer gjøre noe med de fleste av oss. Vi har også blitt i godt humør, og bestemte oss derfor for også å dele en god nyhet på tampen av semesteret. NFKT har nemlig innført rabattert medlemspris på alle fordypningskurs og åpne kurs. Sjekk kurskalenderen vår her for å se kurs som allerede er satt opp for høsten, og følg med på nye som blir lagt til etter hvert.

Med det gjenstår det bare for oss i NFKT å ønske dere alle en riktig god og frisk sommer!

Tekst: Aina Skoland

Tilbake til topp