20.12.2019

Kurslederkollegiet

Denne gjengen med kursledere, med undervisningleder Neeta Myrseth Parmar i spissen, var samlet i begynnelsen av desember for å stake ut en felles fremtid for kurslederne. Foto: Aina Skoland

En av hjertesakene til Neeta Myrseth Parmar da hun tok over stafettpinnen som Undervisningsleder i NFKT i sommer, var å skape en sterkere følelse av kollegium blant kurslederne. Nå er hun i gang.

– Selv om vi sitter på helt forskjellige steder, og ofte hver for oss, så gjør vi de samme oppgavene for den samme foreningen. Vi er kolleger, innledet Neeta Myrseth Parmar da hun hadde samlet syv kursledere på Trinn 1 fra hele landet i Oslo i starten av desember. Noen av dem har jobbet sammen i 20 år, mens andre hadde aldri tidligere truffet hverandre. Noen hadde lang erfaring som kursledere, mens andre hadde så vidt begynt, og de representerte hele landet fra Narvik i nord til Porsgrunn i sør.

Kolleger på hver sin kant

– Jeg har lenge ønsket å skape en møteplass der vi som kursledere kan møtes og skape noe sammen. Vi sitter jo på hver vår kant og gjør akkurat den samme jobben, og det kan være ensomt til tider, særlig for dem som er kursledere alene, påpeker Parmar. Som undervisningsleder er hun selv mye rundt og hører på kursledere. – Det finnes veldig mange gode løsninger på ting som presentasjoner, caser og oppgaver rundt om, og det må vi kunne dra nytte av. Det å samles fra tid til annen, dele erfaringer, sette standarder og diskutere problemstillinger gir alle en mulighet til å bli bedre, og til å føle seg tryggere i jobben. Og ikke minst til å bli bedre kjent med hverandre. Det er lettere å ta en telefon og spørre om å få se på en powerpoint-presentasjon til inspirasjon om du kjenner vedkommende. Alt dette kommer i sin tur selvfølgelig også kursdeltakerne til gode, understreker hun.

I startgropa

Den første av disse samlingene ble holdt som et halvdagsseminar i Oslo i desember, og det tok ikke mange minutter før diskusjonen var godt i gang. Noen syntes det var utfordrende å gjennomføre ferdighetstrening alene, andre hadde gode tips til hvordan dette kunne løses. Noen hadde fått låne gode presentasjoner eller caser av andre, og spredte ordet videre i gruppen. Nye samarbeid oppsto og standarder utviklet, og alle de oppmøtte var enige om at det var nyttig å samles på denne måten. – Nå har vi begynt med en liten gruppe kursledere, og så får vi se hva dette forumet utvikler seg til, men vi håper på sikt at dette blir noe som kan vise seg verdt å utvide til kursledere også på de andre utdanningene våre, påpekte Parmar på starten av samlingen.

Nyttig

I etterkant av dagen mente Parmar at de kurslederne som deltok satte stor pris på initiativet, noe kurslederne da også selv bekreftet. – Vi delte generelle erfaringer og konkrete ting som videoer og øvelser vi bruker. I tillegg har vi blitt enige om å hospitere hos hverandre i løpet av året, sier Parmar fornøyd. Dagen ble såpass vellykket at de allerede har blitt enige om å ha en ny samling i begynnelsen av desember neste år, og da håper Parmar at de allerede skal være flere rundt bordet.

Tilbake til topp