28.02.2023

Midnattsolkonferansen 2023 – Kognitiv atferdsterapi for barn og unge

I 2016 ble Nordlyskonferansen, den første nasjonale møteplassen viet kognitiv atferdsterapi for barn og unge, avholdt. Etter en lengre pause er konferansen tilbake, større, sterkere og med navn som passer til årstiden; Midnattsolkonferansen 2023.

Midnattsolkonferansen 2023, Kognitiv atferdsterapi for barn og unge: Bedre tilgang, tilrettelegging og effekt, går av stabelen 8. og 9. juni på Campus Tromsø. Arrangøren bak konferansen er RKBU Nord og Universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet. – Det er mangel på og stor etterspørsel etter denne typen arrangementer som retter seg spesielt mot barn og unge feltet, sier Kicki Martinsen som er Førsteamanuensis i klinisk psykologi ved Universitetet i Oslo og forsker i RBUP Øst og sør. – Konferansen vil ha sitt faglige utgangspunkt i Kognitiv atferdsterapi for barn og unge, men man trenger ikke en utdanning i kognitiv atferdsterapi for å ha nytte av konferansen, understreker psykologspesialist i klinisk psykologi og Universitetslektor ved RKBU/UIT Norges arktiske universitet, Annelise Fredriksen. Martinsen og Fredriksen er to av ildsjelene bak konferansen.

Ambisiøst program

Konferansen har et ambisiøst program med både norske og internasjonale eksperter fra ulike felt på podiet. – Vi spenner over både forskning og klinikk, behandling og skolebaserte tiltak, forklarer Martinsen. – Dessuten blir det gode muligheter for nettverking og utveksling av erfaringer, noe som jo også er en viktig side ved slike konferanser, legger Fredriksen til. De håper på rundt 200 deltakere på konferansen, over et bredt felt. Konferansen vil gå over to hele dager, med et pre-konferanseprogram dagen før. Begge dagene vil ha felles foredrag på formiddagen, og et utvalg av parallelle sesjoner på ettermiddagen. På programmet finner vi kjente navn som David Clark, Paul Stallard, Jull Ehrenreich-May, Tore Aune, Tine K. Jensen, Jon Fauskanger Bjaastad og Jo Magne Ingul, for å nevne bare noen få.

Spesifikt fokus på barn og unge

Etter at pandemien satte en midlertidig stopper for oppfølgingen av suksessen til konferansen i 2016, er arrangørene veldig glade for nå å endelig ha fått konferansen tilbake i kalenderen. – Det er stort behov for påfyll av fag og forskning også for oss som jobber i barn- og ungefeltet, påpeker Fredriksen. – Det er annerledes å jobbe med psykisk helse hos barn og unge enn med voksne, så det er absolutt på sin plass med et dedikert arrangement nettopp på dette feltet.

Se program!

Konferansen vil bli avholdt på universitetet i Tromsø, forhåpentligvis under strålende sol døgnet rundt. Rent praktisk er det inngått avtaler med Smarthotel Tromsø og Radisson Blu Tromsø i forbindelse med konferansen. Her kan du se full oversikt over programmet, og dessuten melde deg på.

Tilbake til topp