31.03.2022

Møt Marianne Eek

Foto: Aina Skoland

Hvis du har vært, eller skal på kurs og utdanning hos oss, og i hvert fall om du skal på RPH-utdanningen, har du antakelig allerede møtt vår nye prosjektmedarbeider, Marianne Eek. Her kan du bli bedre kjent med henne.

Det er ikke mer enn halvannen måned siden Marianne Eek ble med i gjengen vår på NFKT, men hun er allerede godt i gang med å holde styr på kursdeltakere, kursledere og veiledere. Og alt annet. – Jeg har ikke jobbet med dette fagfeltet tidligere, men folk og kurs, det har jeg lang erfaring med, understreker Eek. Hun jobbet i reiselivsnæringen i 30 år, en bransje som viste seg å være et uheldig sted å være når pandemien tro til. – Der jobbet jeg med å organisere kurs og eventer, alt fra små ledermøter til landsmøter for LO og Arbeiderpartiet. Selv om innholdet i foredragene er vidt forskjellig, så er jo jobben mye den samme, forklarer Eek på spørsmålet om hvordan hun har kunnet være så raskt i gang på egen hånd i denne nye jobben. – Det er mennesker og det er kurs. Folk som blir syke og må bytte kurs, matbestillinger, allergier, påmeldinger, avmeldinger og alt det som følger med, så det har gått ganske greit å sette seg inn i.

Mange folk innom

Tidligere var Eek en del av en avdeling på over 40 mennesker. Nå sitter hun alene på kontoret tilknyttet kurslokalene til foreningen i Torggata i Oslo. – Det er jo litt uvant, jeg kan ikke akkurat snu meg rundt og spørre en kollega hvor jeg finner et dokument, eller hva jeg skal svare på et spørsmål, men jeg ser jo folk når det er kurs her. Det er hyggelig, for da får jeg satt et ansikt til navnene jeg kommuniserer med på mail. Jeg har allerede møtt samme kursledere og veiledere flere ganger, og undervisningsleder Neeta Myrseth Parmar har kontor i samme bygning, så da får man jo litt følelse av et kollegium.

Vant til å hoppe i det

Eek er ikke fremmed med å sette seg inn i nye ting heller. Reiselivsbransjen var naturlig nok en av de første til å slite da pandemien traff oss, så på starten av fjoråret fant Eek ut at hun skulle bruke ressursene sine på et sted der de virkelig trengtes; med å administrere vaksiner i Nordre Aker bydel. Da var det virkelig snakk om å hoppe ut i det. – Vi fikk to timer opplæring i datasystemet, og en telefon. Det var det, ler hun. – Regler og sånt måtte vi sette oss inn i etter hvert. Det var så travelt at vi ikke rakk å gå på do, en gang.

Spennende fagfelt

Sånn sett nyter hun litt lavere skuldre når hun nå har gått i gang med å jobbe for NFKT. At det også er et spennende fagfelt, ser hun på som en stor bonus. – Så langt har jeg stort sett vært så opptatt av mailer og spørsmål når det har vært kurs her, at jeg ikke har rukket å få med meg noe særlig. Men jeg lærer jo også mye bare av å sette meg inn i hva slags type utdanninger som finnes, hvilke temaer som dekkes på de ulike samlingene og så videre. Sånn sett føler jeg at jeg har fått en liten lilletå innenfor allerede, men jeg gleder meg til å sette meg inn i mer av både jobben og fagfeltet, sier Eek før hun må kaste seg rundt og organisere allergitilpassede kurslunsjer.

 

Tilbake til topp