21.12.2023

NFKT 30 år i 2024!

I 1994 satt kloke hoder rundt et kjøkkenbord og kom frem til at de ville starte Norsk Forening for Kognitiv Terapi. Siden har det vokst til å bli en omfattende organisasjon som nyter stor respekt både i fagmiljø og hos helsemyndigheter. Dette må selvfølgelig feires, og DU er invitert.

Et 30-års jubileum må selvfølgelig feires, og planleggingen er allerede i full gang. Det vi i hvert fall har klart for oss er at vi ønsker å benytte muligheten til å gi tilbake til medlemmene våre. Derfor har vi bestemt oss for flere ulike arrangementer gjennom året.

Gratis webinarer

I løpet av 2024 vil vi blant annet sette opp fire ulike gratis webinarer, åpne for alle medlemmene våre. Det første vil gå av stabelen allerede 6. februar, når selveste Judith Beck blir å se på skjermen fra klokken 14.00 – 15.00. Videre er det planlagt et webinar med Bjarne Hansen og Kristen Hagen i april eller mai, der kommer vi tilbake med dato. Det tredje webinaret kommer tirsdag 3. september, med David Clark. Det fjerde webinaret er ikke fastsatt enda, men vi jobber med spennende temaer og navn for en dag på høsten. Alle disse hendelsene vil selvfølgelig annonseres godt i forkant, så dere skal ikke gå glipp av det.

Jubileumskonferanse

Den store feiringen blir likevel den 14. juni. Denne dagen vil vi avholde vår jubileumskonferanse i Wergelandssalen på Litteraturhuset i Oslo, og konferansen blir gratis for medlemmer av NFKT. Komiteen, bestående av Arne Repål, Tine Hilsen Eggen, Åshild Tellefsen Håland og Aina Skoland, er godt i gang med å planlegge programmet. – Vi har vært opptatt av å sette sammen et godt program, sier Arne Repål. – Det har vært 30 mangfoldige år siden 1994, så det er viktig for oss å favne bredt. Det skal være litt om historien, litt om status her og nå, og dessuten et blikk mot fremtiden. Vi vil også dekke både voksenfeltet, og barn og unge, og vi vil få et innblikk i brukerperspektivet. I tillegg vil vi høre fra de ulike retningene NFKT er paraplyorganisasjon for, altså metakognitiv terapi, skjematerapi og ACT. Arrangementet skal også fungere som vedlikeholdsaktivitet for spesialiteten, så det er mange hensyn å ta, fortsetter Repål som har kommet godt i gang med programmet. Vi vil publisere dette så snart navnene er klare og bekreftet.

Jubileumsbok

Repål, som også er redaktør for Tidsskriftet for kognitiv terapi, er travel i forbindelse med jubileumsfeiringen. For tiden jobber han med en jubileumsbok. – Her vil jeg ta utgangspunkt i tidsskriftet. Boken skal selvfølgelig dekke historikken og by på stoff fra de ulike spaltene i tillegg til bilder og noe nytt stoff. Tidspunkt for lansering av boken er ikke satt enda, men det blir i hvert fall i løpet av 2024, og vi kan love at dere skal få høre mer om det.

Tilbake til topp