31.10.2022

Takk til deltakerne på Veilederkonferansen 2022

80 veiledere møttes til to dager med faglig påfyll, inspirasjon og sosialt samvær på veilederkonferansen på Gardermoen i slutten av oktober. Sånt blir det glade fjes av.

På årets veilederkonferanse var temaet «back to basic» og de som sto ved roret var Hans Nordahl og Peter Prescott. – Vi tenker at det man først og fremst kan forbedre seg på ikke nødvendigvis er å lære mer om forskjellige varianter av veiledning, men å lære det grunnleggende veldig godt, sier Hans Nordahl om hvorfor han mener det er så viktig å gå «back to basic». – Å jobbe med kvalitet i gjennomføring av veiledning skaper bedre terapeuter og bedre veiledere. Det finnes mange forskjellige veiledningsmetoder som gjenspeiler ulike terapiteknikker, men grunnmodellen er fortsatt gjeldende for CBT og dermed også for veiledning. Derfor har vi tro på å utvikle mer presise ferdigheter og mer kompetanse i de viktige grunnleggende metoden i kognitiv veiledning.

Interaktiv konferanse

Man kan trygt si at konferansen ble to interaktive dager. Gruppearbeid, drøftinger, veiledning, rollespill, veiledning på veiledning, med mer. – Vi har vært opptatt av å ha en dialog og å engasjere tilhørerne, heller enn at de skal sitte passive, forteller Nordahl. Og skal man tolke praten og ansiktene i pausene så lyktes de med det.

Sosial konferanse

Den faglige biten ved veilederkonferansen er selvfølgelig viktig og tar mye plass, men tid til sosial omgang er også et vesentlig poeng. Såpass viktig er det faktisk, at Peter Prescott startet ballet ved å be alle deltakerne reise seg i salen og gå bort og snakke med noen i rommet de ikke kjente, og satte med det tonen for konferansen. Som alltid når vi er samlet var det god mat og gode muligheter for å få både søtt og godt. På torsdag kveld var det tradisjonen tro en bedre middag med Steinar Sunde som toastmaster, og morsomme taler med kognitivt tilsnitt fra ståstedet til både ferskinger og veteraner. Ettersom konferansen også fant sted den siste fredagen i måneden, fikk deltakerne en aldri så liten bonus i form av at kognitiv fredagslunsj, denne gang med konferansedeltaker Catharina Wang som gjest, på storskjerm i lunsjen.

Alt i alt ble det en fin konferanse der mange gikk hjem med nye både tanker og venner.

Tilbake til topp