30.10.2020

Trinn 1 i Narvik – i annerledestiden

Barbro Hultstedt.

Koronaen satte en stopper for det meste i våres, også oppstarten av trinn 1 i Narvik. De ga likevel ikke opp, og nå er de godt i gang.

Opprinnelig var Trinn 1 i Narvik planlagt til mars i år, men det gikk jo ikke. Gleden var derfor stor da kursleder Barbro Hultstedt endelig kunne ønske deltagerne velkommen til den første samlingen i midten av juni i år. I september kunne de gjennomføre samling to.

Startet sent, men godt

Helt uten utfordringer var det som kjent heller ikke da kullet startet opp i juni. – På grunn av restriksjonene kunne vi bare ha 15 deltakere på samlingene, i mot 21 som vi normalt kunne ha vært, men vi var likevel veldig glad for at vi kunne treffes, forteller Hultstedt. Deltakerne på kullet kommer fra Narvik, Harstad, Målselv og området rundt. Det vil si at noen av deltakerne har en reisevei på mellom 10 til 15 mil for å komme til samling, men det er likevel mye bedre enn å reise til Oslo, spesielt nå når flyprisene er så dyre, forteller Hultstedt. Blant de 15 deltakerne finner vi sosialarbeidere, sykepleiere og vernepleiere, noe som er å forvente, men denne gangen har vi også fått med oss en prest, forteller Barbro. Hun var svært fornøyd med stemningen i gruppen allerede fra første samling, og hun ser fram til fortsettelsen.

Ekstra tiltak, også her

Selv om de altså har kunnet samle seg fysisk i Narvik, har de også i klasserommet merket korona, kan Hultstedt fortelle. – Som sagt har vi færre deltakere enn normalt på grunn av kravene til avstand mellom deltakerne. Vi har også ekstra vasking av klasserom og pulter, og selvfølgelig ekstra fokus på håndvask og desinfeksjon i timene.

Med 3 måneders utsettelse av oppstarten, ble det altså med den ene samlingen før sommeren. –Samling 2 ble ikke før midten av september, men nå håper vi at vi skal kunne fortsette i flyten vi har klart å skape fra start, sier Hultstedt. Istedenfor å være ferdig til jul som opprinnelig planlagt, blir det eksamen og avslutning i mars 2021, hvis alt går som planlagt, avslutter Hultstedt.

 

Tekst: Aina Skoland

Tilbake til topp