28.06.2018

WCBCT 2019 – Call for paper

Den 9.utgaven av World Congress of Behavioural & Cognitivte Therapies, også kjent som WCBCT, avholdes i Berlin 17.–20. juli 2019. Det er lenge til, men allerede nå har du muligheter til å bidra.

Den 1. juni 2018, åpnet nemlig kongressen sin «Call for papers». – Med denne utlysningen ønsker vi å få inn bidrag som kan presenteres i løpet av kongressen, sier Thomas Heidenreich som er Chair, Scientific Programme for kongressen. Ut fra de innsendte bidragene vil komitéen plukke ut et antall som får legge fram sitt innlegg på kongressen, i tillegg til at et abstrakt av saken vil bli publisert på kongressens nettside. – Akkurat hvor mange som vil få anledning til å presentere sitt bidrag på kongressen er ikke bestemt enda, men vi skal spre presentasjonene over tre hele kongressdager, så vi har plass til en god del, sier Heidenreich, og håper på mange gode bidrag fra verden over.

Komitéen oppmuntrer til bidrag som har å gjøre med kongressens tema; “Cognitive and Behavioural Therapies at the Crossroads”. Særlig er de på utkikk etter bidrag om: a) konseptualisering av teori og praksis av moderne kognitiv atferdsterapi, b) tverrdisiplinære modeller av lidelser og behandlingen av dem, c) kognitiv atferdsterapis rolle i et annerledes helsevesen, og d) den internasjonale konteksten og samarbeid om intervensjoner og forskning på kognitiv atferdsterapi.

Invitasjonen til å komme med bidrag åpnet altså 1. juni i år, og den står seg til 6.januar 2019.

Uavhengig om du skal presentere noe eller ikke, er WCBCT verdt å få med seg. Selve kongressen er tre dager og vil ha et høyt antall presentasjoner, workshops, demonstrasjoner og debatter, i tillegg til en stor utstilling. Når du leser programmet for kongressen for å legge planer må du likevel ikke glemme å kikke litt lenger opp i kalenderen, da det i dagene før åpningen også vil bli avholdt 30 «pre-kongress-workshops». Blant temaene som vil bli dekket disse julidagene er mental helse for både barn og voksne, spiseforstyrrelser, avhengighet og personlighetsforstyrrelser, tverrkulturelle og internasjonale temaer, utdanning og veiledning, for å nevne bare noe fra det omfangsrike programmet.

Ikke glem at det er «early-bird»-rabatt på kongressen fram til 28. februar. Som medlem av NFKT får du ytterligere rabatt på adgangsprisen til neste års store happening i kognitiv terapi i nydelige Berlin.

For mer informasjon om kongressen, om påmelding og om innsending av bidrag, se www.wcbct2019.org.

Tilbake til topp