01.04.2024

ACT-konferansen 2024 – kommer du?

ACT konferansen 2023 ble et svært vellykket arrangement. Nå kan du melde deg på til årets utgave. Foto: Richard Bennett

Er du interessert i Acceptance and Commitment Therapy (ACT), bør du følge med nå. Fjorårets suksess med ACT-konferansen, følges opp. I år går konferansen av stabelen 30. – 31. mai i Trondheim.

– ACT får stadig større oppmerksomhet i Norge, men miljøet er spredt, sier idrettsfysiolog og forsker på ungt utenforskap i NORCE, Martin Skagseth. Han jobber også som forsker ved smerteklinikken på HUS, og med gruppebehandling for langvarige smertelidelser. – Nettopp derfor er det viktig med en sånn konferanse. ACT-konferansen ble arrangert for første gang i fjor, og det til stor suksess. Det er grunnlaget for årets arrangement som har fått med seg dyktige og inspirerende foredragsholdere fra inn- og utland. Årets konferanse blir, som i fjor, arrangert i samarbeid med NFKT.

Mange gode foredragsholdere

Martin Skagseth er selv styremedlem i Norsk forening for kontekstuell atferdsvitenskap (NFKA) og sitter i programkomiteen for konferansen for andre år på rad. – Vi er blant annet veldig glade for å ha fått med oss en svært erfaren svenske, i psykiateren Niklas Törneke. Han vil snakke om både teori og praksis relatert til Relational Frame Theory (RFT), og da vil språket vårt stå i sentrum. – Språket vårt er viktig og har en sterk påvirkningskraft både på atferd generelt, og på terapien, forklarer Skagseth som ser frem til flere gode, praksisrettede innslag med Törneke. I tillegg har de fått med seg amerikanske Dr. Emily K. Sandoz som skal snakke digitalt om viktigheten av å ha et klinisk blikk på atferdsanalyse. På fredagen kommer også Henrik Børsting Jacobsen og tar pulsen på forskningen, og det blir parallellsesjoner med Olga Tingstedt, Tina Bygballe og Alexander Mogstad, og Anne Sjøvold, som skal snakke om henholdsvis Klinisk atferdsanalyse i praksis, ACT for barn og unge, og «Do the hexadance».

En nødvendig møteplass

Konferansen avholdes, i år som i fjor, på Kunnskapssenteret ved St. Olavs Hospital i Trondheim, men Skagseth håper også å se så mange som mulig på middagen på Radisson Blu Royal Garden rett ved Nidelven på torsdag kveld. – Vi har virkelig, i lang tid, hatt behov for å få disse møteplassene på tvers av geografi og profesjoner innenfor ACT-miljøet, så vi håper at deltakerne også vil benytte muligheten til sosialt samvær. Det var mye god nettverksbygging og erfaringsutveksling som foregikk under konferansen i fjor, så det håper vi å få til også i år. Skagseth håper på en god spredning når det gjelder både geografi og profesjoner. – Dette er en relevant konferanse for alle som jobber med mennesker, og ikke minst mennesker i endringsprosesser. Hovedvekten av deltakerne i fjor var leger, psykologer, sosionomer, sykepleiere og andre fra helsevesenet, men jeg tenker at mye av dette også er relevant for blant annet ledere, uavhengig av bransje.

Årets ACT-konferanse går som nevnt av stabelen torsdag 30. og fredag 31. mai i Trondheim. Påmeldingsfrist er 26. april, men frem til og med 5. april er det early bird pris som gjelder, så fort deg å melde deg på. Fullt program og påmelding, finner du her.

 

Tilbake til topp